photo-bebe-plaid-michalbarhaim-unsplash

3 tips voor de verzorging van de babyhuid in de winter

De koude van de winter is hard voor de tere huid van uw baby. Het is noodzakelijk om het te verzorgen en te beschermen. Hier zijn onze 3 tips om de huid van je kleintje te verwennen:

1. Pas op voor temperatuurschommelingen
Het is logisch dat u uw baby niet in te koude kamers laat, maar het is ook niet goed voor hem als het te warm is. Want als de kou de huid aantast en uitdroogt, hebben temperatuurschommelingen en te veel warmte dezelfde schadelijke gevolgen. Een gemiddelde temperatuur van 20°C wordt aanbevolen, zowel thuis als in de auto. U kunt ook de luchtvochtigheid in de babykamer verhogen met een luchtbevochtiger of een kom water op de verwarming.

2. Baby op avontuur
Als het buiten koud is, is het niet aan te raden tien lagen kleding aan te trekken om uw baby te beschermen. Integendeel, te dicht opeengepakte kleding kan nadelig zijn voor het behoud van een goede lichaamstemperatuur. Door te kiezen voor warme en beschermende kleding kunt u uw baby doeltreffend beschermen zonder hem te overbelasten! Aangezien hij zeer gevoelig is in zijn ledematen, is een maximale bescherming van zijn handen, voeten, hoofd en oren van essentieel belang. Het is belangrijk irriterende of agressieve materialen zoals wol te vermijden en de voorkeur te geven aan kleding en beschermingsmiddelen die zacht op de huid aanvoelen (katoen, bijvoorbeeld).

3. Hydrateren en beschermen
De huid, die blootstaat aan agressieve invloeden van buitenaf, moet worden gehydrateerd en beschermd. De gebruikte verzorgingsproducten moeten aangepast zijn aan de tere babyhuid: kies formules die een natuurlijke samenstelling combineren met een uitstekende dermatologische tolerantie. Geen allergenen of irriterende stoffen, en een neutrale pH om de babyhuid te ontzien. Het is belangrijk zachte, niet uitdrogende wasproducten te kiezen en na het bad een vochtinbrengende crème aan te brengen. Kies voor formules die rijk zijn aan hoogwaardige actieve ingrediënten, zoals plantaardige oliën en boters, die de huid diep voeden en haar beschermen tegen kou en droogte.

Terug naar blog

De favoriete producten van onze klanten