photo-apitherapie-apidermatologie

Apitherapie en apidermatologie – Producten van de bijenkorf

Honing is vochtinbrengend, antiseptisch of genezend en wordt al eeuwenlang erkend om zijn talrijke deugden. Maar het is niet de enige schat die door bijen wordt geproduceerd. De bijenkorf zit vol met andere elementen die net zo goed goed zijn voor ons voedsel, onze gezondheid en onze huid. Dit is wat wij Apitherapie en Apidermatologie noemen. Laten we deze wonderbaarlijke produkten ontdekken waarvan we de voordelen gebruiken in onze natuurlijke huidverzorgingsprodukten.

Royal jelly, of bijenmelk, wordt gemaakt door honingbijen. De larven voeden zich bij de geboorte hoofdzakelijk met deze witachtige nectar, maar daarna is het het enige voedsel van de bijenkoningin gedurende haar hele leven, vandaar de term koninklijk. Deze gelei is zeer kostbaar omdat de bijen slechts de hoeveelheid produceren die nodig is om hun bijenkorf in stand te houden. Koninginnengelei, rijk aan voedingsstoffen zoals mineralen, aminozuren, vitaminen, koolhydraten en nucleïnezuren, zou het geheim van een lang leven zijn. Koninginnebijen leven 50 keer langer dan werkbijen!

Propolis wordt niet door bijen geproduceerd. De bijen verzamelen dit harsachtige plantaardige materiaal van naaldbomen of de knoppen van bepaalde bomen om de korf te onderhouden. Het wordt gebruikt om scheuren te dichten, de muren glad te maken en vochtigheid en dus schimmelvorming tegen te gaan. De bijen gebruiken de ontsmettende eigenschappen om de cellen voor te bereiden op het leggen van de eitjes door de koningin. Ten slotte wordt propolis ook gebruikt om vreemde lichamen te mummificeren, om elke microbiële besmetting te vermijden. Het is hoofdzakelijk samengesteld uit hars, was en essentiële oliën. Propolis kan worden gebruikt om gevoelige kelen in de winter te verzachten en als mondspoeling dankzij zijn antiseptische eigenschappen. Voorzichtigheid is geboden bij gebruik op de huid, want van propolis is bekend dat het allergeen is. Daarom wordt het niet gebruikt in Bee Nature en Babee Nature producten.

Pollen is een van de favoriete maaltijden van de bijen! Ze verzamelen het in bolletjes en slaan het hermetisch op met behulp van propolis. Het bestaat uit eiwitten, mineralen, sporenelementen en talrijke vitaminen. Neem het als voedingssupplement: rijk aan voedingsstoffen en een echte bron van energie, zal het uw beste bondgenoot zijn om fit te blijven.

 

Honing is ‘s werelds eerste medicijn! Het is het hoofdvoedsel van bijen. Het wordt door bijen gemaakt van de nectar van bloemen. Vervolgens wordt hij geabsorbeerd en verschillende keren verwerkt om de ideale honing te verkrijgen. Deze honing wordt vervolgens opgeslagen in de honingraten, waar hij door de waaierbijen met het slaan van hun vleugels wordt gedroogd. Samengesteld uit water, suikers en meer dan 180 voedingsstoffen (mineralen, oligo-elementen, B-vitaminen, enz.), heeft het vele deugden: genezend, vochtinbrengend, verzachtend, voedend, talgregulerend, antiseptisch en anti-oxidant. Ideaal als voeding en voor uw huid! Om al deze redenen is bijenwas het hoofdingrediënt van onze natuurlijke dermocosmetische verzorgingsproducten.

Bijenwas heeft geen echte voedingswaarde, hoewel het eetbaar is. Het wordt echter in vele industrieën gebruikt, ook in de cosmetica. Het vormt een licht beschermend laagje en helpt de hydratatie te verlengen. Wij gebruiken het voor zijn eigenschappen in onze Repair Balm, onze Lip Care en onze Diaper Rash Balm. De producten van de bijenkorf zijn echte schatten van de natuur. Maak optimaal gebruik van deze kleine wonderen door biologische producten te kiezen, om bestrijdingsmiddelen en verontreinigende stoffen te vermijden. De biologische charters garanderen ook een groot respect voor de bijen en het milieu. Dit is de keuze die we altijd hebben gemaakt, met de toevoeging van honing uit eerlijke handel in samenwerking met Oxfam.

Terug naar blog

De favoriete producten van onze klanten