Bee Nature is een Belgisch laboratorium voor natuurlijke dermocosmetische verzorging. Ontdek hoe onze producten worden gemaakt, van het ontwerp in Lasne tot de productie in de provincie Luxemburg!

 

  1. Creatie en ontwikkeling

Elk product wordt eerst bedacht en ontworpen onder farmaceutische expertise in onze lokalen te Lasne. Wij selecteren onze ingrediënten zorgvuldig en zoeken naar de optimale combinatie voor een natuurlijke en doeltreffende formule. Onze producten bevatten tussen 2 en 5% honing, dat is 10 keer meer dan conventionele producten op basis van honing. Zodra de formule is ontwikkeld, wordt zij gevalideerd door dermatologen en worden de eerste prototypes ontwikkeld. Vervolgens begint een cyclus van tests en optimalisaties om eventuele aanpassingen aan te brengen ter verbetering van de textuur van het product, de stabiliteit, enz. Dit alles wordt vervolgens bevestigd door stabiliteits- en conserveringstests, alsook dermatologische en gebruikstests.

Onze formuleringseisen zijn de hoogste op de natuurlijke verzorgingsmarkt. Als pioniers op het gebied van de natuurlijke dermatologie moeten onze producten aan de volgende eisen voldoen: meer dan 99% ingrediënten van natuurlijke oorsprong, hoog gehalte aan actieve bestanddelen met een hoge toegevoegde waarde, gezondheids- en milieuvriendelijke bestanddelen, goede huidtolerantie, enz.

De ontwikkeling van een product vergt dus tijd: gemiddeld anderhalf jaar, en het kan tot 2 jaar duren.

 

  1. Selectie van grondstoffen

De honing die wij in onze producten gebruiken, wordt geleverd door Oxfam. Het is afkomstig van biologische bijenteelt en eerlijke handel. Al onze natuurlijke ingrediënten (plantaardige oliën, karitéboter, enz.) zijn ook biologisch geteeld om pesticiden en verontreinigende stoffen te vermijden.

 

  1. Wegen

Alle ingrediënten worden zorgvuldig gewogen in een geschikte omgeving. De bedieners zijn onderworpen aan de regels inzake hygiëne bij de produktie en moeten derhalve de passende kleding dragen (masker, muts, handschoenen en werkkleding).

 

  1. Productie

Zodra alle ingrediënten zijn afgewogen, worden zij verwarmd tot een temperatuur van maximaal 75-80°C en op verschillende tijdstippen aan de tank toegevoegd. Vervolgens worden ze gedurende enkele uren gemengd. De honing wordt pas aan het einde van het proces toegevoegd, wanneer de temperatuur tot 30°C is gedaald, om de honing niet te denatureren en zo zijn natuurlijke voordelen te behouden.

 

  1. Aftappen

Zodra het mengsel compleet is, worden bepaalde fysisch-chemische tests uitgevoerd; met name de pH en de viscositeit van het product, aangezien dit belangrijke criteria zijn voor dermocosmetica. Nadat de tests zijn uitgevoerd, wordt het product overgebracht naar een opslagtank en vervolgens naar de vulruimte gebracht.

 

  1. Vullen

De opvulling vindt plaats in een sociale werkplaats dat mindervaliden in het arbeidsproces integreert.

De kappen zijn reeds geplaatst en op de buizen gelast. De buizen worden gevuld vanaf de bovenkant, die dan wordt dichtgelast. De gebruikte machine kan 22 tubes per minuut vullen! Wij hebben gekozen voor ondoorzichtige tubes om onze natuurlijke verzorgingsproducten tegen zonlicht te beschermen. Wij besteden veel aandacht aan onze ecologische voetafdruk en daarom worden onze producten verkocht zonder extra verpakking.

 

  1. Kwaliteitscontrole

Elke buis wordt visueel gecontroleerd om de conformiteit van de verpakking na te gaan (oriëntatie van de sluiting, kwaliteit van de verzegeling, enz.). Het vulvolume wordt ook gecontroleerd door om de 20 minuten willekeurig een buisje te selecteren en te wegen.

 

Zodra al deze stappen zijn doorlopen, zijn de producten klaar om bij u thuis en in verkooppunten (apotheken, biowinkels, kinderopvangwinkels, enz.) te worden afgeleverd, tot onze grote vreugde en die van u natuurlijk ook!

Sluiten
Sluiten
Aanmelden


Taal