photo-5-conseils-pour-choisir-son-shampoing-beenature

Onze 5 tips om de juiste shampoo te kiezen

Het is niet altijd gemakkelijk om uw shampoo te kiezen uit de duizenden keuzes die er zijn? Vandaag in onze blog geven wij u onze 5 tips om geen fouten te maken en de meest geschikte keuze te maken!

1. Kies een shampoo die is aangepast aan uw haartype en hoofdhuid: vooral als u een gevoelige hoofdhuid hebt. Maar dit heeft zijn beperkingen: een shampoo is in de eerste plaats een reinigend product, en soms slechts licht hydraterend. Elke zachte formule is daarom geschikt voor alle haartypes. De rest is allemaal marketing… Pas op voor antiroosshampoos: sommige van hun actieve bestanddelen beginnen in opspraak te komen wegens hun mogelijke giftigheid: zoals zinkpyrithion (gebruikt door Schwarzkopf bijvoorbeeld).

2. Vermijd te agressieve reinigingsmiddelen: deze tasten de hoofdhuid en het haar aan en drogen uit. Dit moet worden vermeden, vooral voor gevoelige hoofdhuid, die lijdt aan jeuk, roos, enz. Voorbeelden van agressieve bestanddelen: natriumlaurylsulfaat en natriumlaurethsulfaat. Milde reinigingsmiddelen schuimen vaak minder dan agressievere. Daarom moet u wennen aan een lagere schuimkracht; maar dit is juist een goede gewoonte om aan te wennen, want de reinigingskracht staat in het geheel los van de schuimkracht. Een milde, weinig schuimende shampoo kan ook een goed reinigingsmiddel zijn.

3. Vermijd siliconen: zeer slecht voor het milieu. Bovendien doen ze niets voor het haar: het zijn camouflerende middelen die het haar er mooi, zacht en glanzend uit laten zien. Maar in werkelijkheid zijn ze dat niet, en zullen ze broos en droog blijven. Dit zal nog meer merkbaar zijn wanneer u stopt met het gebruik van het product dat deze stoffen bevat. Siliconen zijn gemakkelijk te herkennen omdat ze allemaal eindigen op de volgende uitgangen: -icone, -iconol, -siloxaan. Het is raadzaam een product te kiezen met bestanddelen die de haarvezel voeden en versterken: jojobaolie, kokosolie, honing, enz. Het duurt even voordat de effecten zichtbaar worden na het stoppen met een product met siliconen, maar ze zullen reëel zijn en mettertijd aanhouden en sterker worden.

4. Zoals bij alle huidverzorgingsproducten: vermijd alles wat schadelijk is voor de gezondheid en/of het milieu: synthetische parfums (allergeen, hormoonontregelaars), petrochemische derivaten, conserveringsmiddelen die schadelijk zijn voor de gezondheid en/of het milieu (parabenen, EDTA, fenoxyethanol, methylisothiazolinone), enz. De invloed van shampoos op het milieu is aanzienlijk omdat zij in het spoelwater terechtkomen.

5. Babyshampoos: geef de absolute voorkeur aan natuurlijke (ten minste 95% natuurlijke oorsprong) en zachte shampoos. Zij moeten een neutrale pH (= 7) hebben om de pH van de huid van peuters te respecteren, en zijn getest op hun oculaire tolerantie.

Terug naar blog

De favoriete producten van onze klanten