photo-danger-parabene

Parabenen, een gevaar voor de planeet en de gezondheid?

Parabenen zijn overal om ons heen. Vaak worden ze in cosmetica gebruikt als conserveringsmiddel, maar we vinden ze ook in sommige geneesmiddelen en zelfs in ons voedsel, als levensmiddelenadditieven.
Sinds enkele jaren zijn ze veel in het nieuws. En niet zonder reden: ze zijn schadelijk voor onze planeet en worden ervan verdacht kankerverwekkend te zijn!

Omdat we weten dat het niet altijd gemakkelijk is om een etiket te ontcijferen, helpen wij u om deze potentieel giftige ingrediënten, waar we het zo vaak over hebben, duidelijker te zien!

Parabenen zijn allergenen: zij worden zeer slecht verdragen door de gevoelige en atopie-gevoelige huid. Het zijn ook hormoonontregelaars; ze interfereren met bepaalde hormonen in ons lichaam, wat gevolgen kan hebben voor onze gezondheid. Zo worden zij ervan verdacht het risico op kanker te verhogen.
Momenteel wordt onderzoek verricht om dit risico te evalueren en te verduidelijken. 

De Europese instellingen hebben een eerste lijst gepubliceerd met een verbod op bepaalde parabenen in producten die op het lichaam worden aangebracht en in producten voor de stuit van kinderen: isopropylparaben, isobutylparaben, fenylparaben, benzylparaben en pentylparaben.

Slechts twee parabenen zijn “veilig” bevonden: methylparaben (E218 en E219) en ethylparaben (E214 en E215). Sommige studies zijn echter nog aan de gang.

Hoewel de gevaren van parabenen en hun invloed op onze gezondheid nog moeten worden opgehelderd, blijft voorzichtigheid bij het gebruik ervan het devies.
Geen vragen bij het gebruik van Bee Nature producten, ze bevatten geen! Wij hebben ze vervangen door conserveermiddelen van natuurlijke oorsprong, zoals honing en benzoëzuur (“benzoëzuur” in de lijst van ingrediënten), die zijn goedgekeurd door de biologische charters.

Terug naar blog

De favoriete producten van onze klanten