Waarom synthetische parfums vermijden?

Ftalaten, synthetische muskus, petrochemische stoffen, alcohol, … zijn allemaal ingrediënten die kunnen worden aangetroffen in de geuren van onze dagelijks gebruikte producten.

In tal van studies is gewezen op het gevaar van deze stoffen voor de gezondheid en het milieu, zoals Greenpeace heeft gedaan. In haar studie heeft Greenpeace de allergene, giftige en kankerverwekkende aard aangetoond van veel ingrediënten die worden gebruikt bij de samenstelling van chemische producten die door de parfumindustrie worden gebruikt.

Sommige van deze ingrediënten, zoals producten op basis van aardolie en synthetische muskus, zijn moeilijk af te breken door het lichaam en het milieu. Deze in huidverzorgingsproducten gebruikte chemicaliën, die ontworpen zijn om lang mee te gaan, kunnen via de huid in ons lichaam terechtkomen, waar ze in ons bloed en in moedermelk aantoonbaar worden.

Zij worden ook aangetroffen in het milieu, wanneer zepen en shampoos worden afgespoeld, en komen terecht in afvalwater, hopen zich op in de natuur en worden aantoonbaar in het lichaam van dieren die met deze verontreinigende stoffen in aanraking komen.

Wat zijn de alternatieven?

  • Gebruik minder parfum: door overmatige blootstelling te beperken met verschillende producten.
  • Zoek natuurlijke vervangers: er is nu een breed scala aan natuurlijke geuren om uw zintuigen te bevredigen!
  • Geef de voorkeur aan cosmetica die vermelden dat hun parfum van natuurlijke oorsprong is: zij respecteren een restrictief handvest door ftalaten en synthetische muskus te verbieden.

Het Belgische laboratorium Bee Nature zet zich hiervoor in. De parfums die in onze verzorgingsproducten worden gebruikt, zijn samengesteld met parfums van natuurlijke oorsprong, vrij van hormoonontregelende stoffen, petrochemische bestanddelen en alcohol. Ze zijn ook biologisch gecertificeerd door de verschillende keurmerken. Hun frisse en fruitige geuren zullen u verliefd maken!

 

Bron:

  • Parfum schandaal – Greenpeace, februari 2005
  • De oorsprong van synthetische parfumerie – Olfastory
  • Allergenen in cosmetica – Cosmébio
  • Allergene geurstoffen in cosmetica – Greenfact

 

Sluiten
Sluiten
Aanmelden


Taal