Ons laboratorium

Met 10 jaar expertise op het vlak van natuurlijke dermocosmetische verzorging is ons Bee Nature-laboratorium toonaangevend wat natuurlijke verzorging met een hoge dermatologische tolerantie betreft.

Natuurlijke dermatologie

Als pioniers op dit vlak hebben we het concept van Natuurlijke Dermatologie gecreëerd, dat ondertussen is uitgegroeid tot een referentie.

De kracht van onze verzorging schuilt in onze biologische en fairtradehoning, een kostbare schat uit de natuur. De weldadige eigenschappen ervan worden gemaximaliseerd en verrijkt door de natuurlijke actieve bestanddelen met een hoge toegevoegde waarde die we volgens zeer strenge specificaties selecteren.

Van R&D tot productie en formulering: alles is 100% made in Belgium!

ONZE MISSIE

Wij streven ernaar de meest geschikte verzorgingsproducten voor iedereen aan te bieden, met de garantie van de meest natuurlijke samenstellingen, gezond voor de gezondheid en het milieu, en met een optimale minimalisering van het allergische risico. Als pioniers op dit vlak hebben we het concept van Natuurlijke Dermatologie gecreëerd, dat ondertussen is uitgegroeid tot een referentie.
De kracht van onze verzorging schuilt in onze biologische en fairtradehoning, een kostbare schat uit de natuur. De weldadige eigenschappen ervan worden gemaximaliseerd en verrijkt door de natuurlijke actieve bestanddelen met een hoge toegevoegde waarde die we volgens zeer strenge specificaties selecteren.
Van R&D tot productie en formulering: alles is 100% made in Belgium!

ONZE PRODUCTEN

Onder leiding van een klinische apothekeres die gespecialiseerd is in natuurlijke dermatologie, ontwikkelt de R&D-afdeling van Bee Nature de enige echte verzorgingsproducten die het resultaat zijn van de perfecte en optimale samensmelting van clean beautyen dermatologie. Een selectie van ruwe en onbewerkte natuurlijke grondstoffen, bewezen eigenschappen en toegevoegde waarden, een erg strenge ban-list en de afwezigheid van allergenen: ons laboratorium combineert deze verschillende expertises om de meest natuurlijke, gezonde en zachte producten aan te bieden voor het hele gezin, en dat vanaf de allereerste levensuren. Van ontwikkeling tot productie zijn kwaliteit en veiligheid onze sleutelwoorden, zonder afbreuk te doen aan de zintuiglijkheid.

Onze producten zijn 99% natuurlijk, en vele onder hen zelfs 100%. In tegenstelling tot tal van laboratoria die meesurfen op de golf van natuurlijkheid en zelfs zo ver gaan dat ze aan greenwashing doen, garanderen we het gebruik van ruwe natuurlijke ingrediënten die zo weinig mogelijk industriële bewerking ondergaan hebben. Deze aandacht voor de kwaliteit van onze grondstoffen en hun volledige levenscyclus garandeert het behoud van de intrinsieke eigenschappen van deze schatten die de natuur ons biedt en beperkt tegelijkertijd de milieu-impact van onze aanpak.

Omdat de reële doeltreffendheid van onze verzorgingsproducten een must is voor ons, besteden we bijzonder veel aandacht aan het gebruik van onze ingrediënten in doeltreffende concentraties. Het is net deze hoge concentratie van actieve bestanddelen met een hoge toegevoegde waarde die onze producten zo rijk maakt. Voor de kenners: ze worden het eerst vermeld op onze INCI-lijsten (= ingrediëntenlijsten).

Biologische labeling

Onze producten dragen het biolabel, respecteren de gezondheid en het milieu en garanderen de afwezigheid van toxiciteit en ongewenste effecten. Onze ban-list is erg lang en verplicht ons ertoe om elk risicovol of potentieel irriterend of allergeen ingrediënt te vermijden: geen hormoonontregelende stoffen, minerale olie, parabenen, sulfaten, siliconen, EDTA, PEG, fenoxyethanol, essentiële oliën, synthetisch parfum, zoete amandelolie, alcohol, …

We zijn trouwens het enige natuurlijke laboratorium dat kan bogen op een dergelijk hoog niveau van dermatologische expertise: onze formules worden ontwikkeld door een klinische apothekeres, gevalideerd door dermatologen gespecialiseerd in allergieën en vervolgens onderworpen aan strenge tests. Daarnaast besteden we ook veel aandacht aan de fysiologische pH van de huid: deze is neutraal bij pasgeborenen en wordt iets zuurder naarmate we opgroeien. Daarom worden onze producten samengesteld volgens leeftijdsgroep. Ze zijn dus geschikt voor het hele gezin, vanaf de geboorte, en voor alle huidtypes, zelfs gevoelige of atopische/allergische huid. Onze producten zijn bovendien ook veilig voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.
Deze expertise werd beloond met het label voor allergiepreventie AFPRAL, waar we trouwens het enige natuurlijke lid van zijn.

We besteden ook veel aandacht aan het zintuiglijke genot om verzorgingsproducten aan te bieden die u met plezier gebruikt.

Onze natuurlijke parfums hebben een zachte, luchtige en aangename geur. Onze aandacht voor de textuur verzekert onze gebruikers een gebruiksplezier dat zelden geëvenaard wordt door natuurlijke cosmetica.

Onze producten volgen een erg streng controleprotocolvoordat ze in uw badkamer terechtkomen. Fysisch-chemische en microbiologische tests garanderen hun stabiliteit. Daarnaast wordt er overeenkomstig de regelgeving een veiligheidsbeoordelingsrapport opgesteld door een onafhankelijke toxicologische expert. Voor deze analyse wordt rekening gehouden met elk ingrediënt in de formule, de concentratie ervan, de wetenschappelijke gegevens over het gebruik ervan op de huid en de gebruiksomstandigheden in het eindproduct. Deze evaluatie garandeert dan ook dat onze producten 100% veilig zijn.

Bovendien worden zowel veiligheidstests als gebruikstests en klinische studies onder dermatologisch toezicht uitgevoerd door een onafhankelijk erkend laboratorium. De erg hoge dermatologische tolerantie van onze producten, alsook hun doeltreffendheid, werd dus geëvalueerd en aangetoond.

Sluiten
Sluiten
Aanmelden


Taal