Weldadige eigenschappen

Bijen maken honing, een natuurlijk product dat bol staat van de weldadige stoffen met een therapeutische en dermocosmetische werking.

Honing is sinds mensenheugenis geliefd en gewaardeerd: het is een ingrediënt met traditie. Een waar geschenk van de natuur, dat altijd al werd gebruikt om de huid te verzorgen en te verfraaien. De laatste jaren worden de geneeskrachtige eigenschappen van honing steeds meer erkend en toegepast.

Wat is honing?

Honing is een zoete stof, die door honingbijen wordt gemaakt uit de nectar van bloemen. Hij kan amberkleurig, goudgeel of doorschijnend zijn en bestaat in talrijke variëteiten. Een bijenkorf levert 10 tot 15 kilo honing per jaar op. Men spreekt van monoflorale of polyflorale honing, naargelang van zijn herkomst uit een enkele of meerdere plantensoorten.

Honing bevat gemiddeld de volgende bestanddelen:

 • 20% bloesemwater
 • 75-79% suikers, waarvan 70% enkelvoudige suikers en de rest complexe suikers
 • 1 tot 5% proteïnen, minerale zouten, sporenelementen, organische zuren (zoals mierenzuur), essentiële aromatische stoffen, een antibiotische stof (inhibine), pollen en pigmenten.

Honing is een levend product dat meer dan 180 voedingsstoffen bevat

weldadige-eigenschappen

Wat zijn de dermocosmetische eigenschappen van honing?

Honing is hydraterend, voedend, helend, verzachtend, ontsmettend en oxidatieremmend.
Door het voorbereidende precisiewerk van de bijen neemt onze huid de voedingsstoffen in honing perfect op. Op die manier vult hij de tekorten in onze huid aan en geeft haar wat ze nodig heeft.

De talrijke voedingsstoffen in honing (B-vitamines, aminozuren, mineralen en sporenelementen) voeden de huid in de diepte en versnellen het genezingsproces – ideaal bij eczema, kloven, brandwonden en alle andere soorten huidletsels. Hoewel het gebruik van honing op medisch vlak nog in de kinderschoenen staat, werd zijn dermatologische werking aangetoond door talrijke artsen en onderzoekers.

Dr. Descotte, (voormalig afdelingshoofd Viscerale Chirurgie en Transplantatie in het Universitair Ziekenhuis van Limoges en oprichter van de Franse vereniging voor apitherapie) heeft de antibacteriële en genezende krachten van honing in een onderzoek met meer dan 3.000 patiënten bewezen. De resultaten waren positief bij meer dan 97% van de patiënten.

Honing, voor wie?

Honing is geschikt voor alle huidtypes: de normale, droge, gemengde en vette huid. Honing voedt de droge huid en reguleert de talgproductie van de gemengde en vette huid. Met zijn ontsmettende en genezende werking, is het tevens een onmiskenbare bondgenoot voor zogenaamde “probleemhuidjes” (puistjes, roodheid, enz.).

Bovendien gaat honing huidveroudering tegen, door de huid tegen schade door ultraviolette straling te beschermen en haar te voorzien in alles wat ze nodig heeft om eventuele tekorten aan te vullen.

Honing werkt als transportmiddel voor de andere werkzame stoffen: in de aanwezigheid van honing worden de plantaardige extracten in onze huidverzorgingen beter opgenomen.

Honing: een essentieel ingrediënt in de producten van Bee Nature

Honing is het belangrijkste bestanddeel in onze verzorgingsproducten. Het heeft vele voordelen voor de huid:

 • Vochtinbrengend: het suikergehalte bevordert de aanhechting van watermoleculen
  Kalmerend, verzachtend en irritatie-werend
 • Voedend, regenererend en helend: rijk aan minerale zouten, sporenelementen, B-vitamines en aminozuren, voedt het de huid grondig en versnelt de genezing. Met zijn 180 voedingsstoffen vult honing de tekorten in onze huid aan.
 • Talgregulerend: regelt de aanmaak van talg in de huid
 • Ontsmettend: met zijn lage eiwitgehalte, remt honing de groei van bacteriën. Boven bevat hij bestanddelen (waaronder inhibine), die de ontwikkeling van bacteriën tegengaan.
 • Antioxidant: honing beschermt tegen beschadiging door ultraviolette straling en voorkomt huidveroudering.

De voordelen van honing voor het gezicht:

 • Hydrateert en voedt de huid diepgaand: ze is gevoed en strakker
 • Talgregulerend: reguleert de talgproductie in de gemengde tot vette huid
 • Antiseptische en helende werking: ideaal voor de onzuivere huid (acne, enz.)
 • Antioxidant: honing beschermt tegen beschadiging door ultraviolette straling en voorkomt huidveroudering.

De voordelen van honing voor het haar:

 • Hydrateert en herstelt de haarvezel.
 • Talgregulerend: het haar moet minder vaak worden gewassen
 • Voedt en reinigt de hoofdhuid door een hoog gehalte aan mineralen, sporenelementen, vitaminen en aminozuren, en door zijn ontsmettende werking.
 • Geeft volume en glans.
 • Heeft een licht blonderend effect op lichte haarkleuren.

weldadige-eigenschappen

De honing van Bee Nature

De mens komt zo min mogelijk tussen in het leven van de korf. De imker die voorstander is van biologische bijenteelt, volgt een bepaalde filosofie:
 • Respecteer de biologie en het natuurlijk gedrag van het insect
 • Om je verantwoordelijk te voelen voor de bijen
 • De ethiek van de eerlijke handel respecteren: honing behoort toe aan de bijen en niet aan de imker die alleen de bijenkorf verschaft
 • Het behoud van het milieu door bescherming van de biodiversiteit, bossen, honingdragende en nectarifaire planten. Deze biodiversiteit is de belangrijkste bron van stuifmeel- en nectarreserves voor bijen

Dingen om te onthouden

Honing is vochtinbrengend, voedend, genezend, talgregulerend, antiseptisch en antioxidant. Het is geschikt voor alle huidtypes.

Sluiten
Sluiten
Aanmelden


Taal