Onze verbintenissen

Ontdek de verschillende verbintenissen die wij aangaan ten aanzien van de planeet, van u en uw gezin, van de bijen en van de samenleving.

Onze wens is honing te sublimeren om alle huidtypes te verzorgen, zelfs de meest kwetsbare. Wij zijn er trots op dat wij essentiële, gezonde en natuurlijke huidverzorgingsproducten voor het hele gezin kunnen ontwikkelen en aanbieden.

In elke fase van het ontwerp van onze producten letten wij erop dat de waarden die ons bezielen worden gerespecteerd: transparantie, welwillendheid, zuiverheid en familie. Deze waarden komen tot uiting in de volgende verbintenissen:

Voor de planeet

De bescherming van het milieu is een hoofdprioriteit voor Bee Nature.
De Bee Nature-producten respecteren mens en natuur.
Onze ingrediënten worden zorgvuldig geselecteerd met het oog op het behoud van de biodiversiteit. Onze grondstoffen zijn dan ook voor 99% of zelfs 100% natuurlijk, biologisch afbreekbaar, Slow Cosmétique-gecertificeerd en dragen het biolabel.
Omdat onze producten geen schadelijke bestanddelen of hormoonontregelaars bevatten, zijn ze niet schadelijk voor onze gezondheid noch voor de fauna en flora.

De materialen die gebruikt worden voor de verpakking, zijn volkomen veilig voor de consument: er is geen overdracht van schadelijke elementen of hormoonontregelende stoffen in de formules.
Al onze verpakkingen zijn bovendien 100% recycleerbaar.
Meer nog, ons laboratorium is het eerste dat 100% recycleerbare pompflessen gebruikt. Andere pompen op de markt bevatten namelijk verschillende materialen, waaronder kunststoffen en metalen elementen, waardoor ze niet in de recyclageketens kunnen worden verwerkt. Door de eerste pomp te gebruiken die volledig uit één materiaal bestaat, bieden we onze consumenten een 100% recycleerbare verpakking aan (blauwe PMD-zak), zonder dat de pomp van de fles moet worden gescheiden.

Van R&D tot ontwikkeling en productie: alles is made in Belgium en wordt dus lokaal gemaakt.
Onze productiesite neemt het voortouw op het vlak van rationeel energie- en grondstoffengebruik om het milieu zo goed mogelijk te beschermen. Dankzij zonnepanelen wordt een aanzienlijk deel van de elektrische energiebehoefte zelf geproduceerd. Omdat de vestiging nauw samenwerkt met een houtbedrijf, kan ze dankzij de circulaire economie zagerijresten gebruiken om een groot deel van de warmte te produceren die nodig is voor de productie van cosmetica.
De industriële waterzuivering van de site tot slot maakt het mogelijk om in een gesloten kringloop te werken door het water onbeperkt te recycleren.

Al deze aspecten samen stellen ons in staat om 100% eco-ontworpen producten aan te bieden.

Voor u en uw gezin

Bee Nature biedt eenvoudige verzorgingsproducten aan voor het hele gezin die doeltreffend zijn en de zintuigen stimuleren. Onze formules zijn beknopt, zonder overbodige ingrediënten. De natuurlijkheid ervan is maximaal (tussen 99% en 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong) en onze ingrediënten zijn traceerbaar. Transparantie naar u toe is een van onze kernwaarden.

We willen u elke dag opnieuw vergezellen, in de kleine en grote momenten van het leven. We ontwikkelen onze producten met liefde en toewijding om voor u en uw dierbaren te zorgen en uw dagelijkse leven makkelijker te maken met eenvoudige rituelen en gebruikswijzen, ultrapraktische pompflessen, rustgevende natuurlijke parfums, …

verbintenissen

Voor de bijen

Het behoud van de bijen staat centraal in al onze activiteiten.
Naast het gebruik van onze biologische honing afkomstig van een bijenteelt die de bijen en hun levenswijze respecteert, dragen we ook bij tot de bescherming van de bijen door bijenkasten te sponsoren.
De bescherming van bijen is onze drijfveer en we proberen de natuur een klein beetje terug te geven van wat zij ons biedt.

Voor de samenleving

Bee Nature heeft er altijd naar gestreefd om een economie te ontwikkelen die gebaseerd is op respect: respect voor het milieu uiteraard, maar ook voor de mens.
De creatie, de ontwikkeling en de productie van onze producten vinden volledig in België plaats. We hebben ervoor gekozen om voor de productie van onze producten samen te werken met een beschutte werkplaats, waardoor personen met een handicap toegang krijgen tot werk, voor 70% van de middelen.

We hanteren ook een ethische aanpak naar onze leveranciers toe. Onze honing is afkomstig uit eerlijke handel in samenwerking met Oxfam, met als doel kansarmen in de halfwoestijnregio Caatinga te helpen een extra inkomen te verdienen door bijenteelt.
Die extra inkomsten zijn broodnodig, aangezien de regio weinig economisch potentieel heeft door het gebrek aan industrie.

Sluiten
Sluiten
Aanmelden


Taal