Bee Nature : c'est aussi pour les femmes enceintes !

Bee Nature ook voor zwangere vrouwen

Veel bekende voedingsmiddelen moeten door zwangere vrouwen worden vermeden. Maar wist u dat bepaalde cosmetica-ingrediëntenook door zwangere vrouwen moeten worden vermeden? Deze ingrediënten kunnen een schadelijk effect hebben op de foetus of slecht worden verdragen op de huid. Daarom is het noodzakelijk ze tijdens de zwangerschap te vermijden.

De eerste ingrediënten die ten koste van alles moeten worden vermeden zijn uiteraard hormoonontregelaars. Deze stoffen interfereren met de werking van het endocriene (= hormonale) systeem van het lichaam, dat vele processen in het lichaam regelt: voortplanting, botgroei, celproliferatie, gedrag, slaap, bloedsuikerspiegel, enz. De veroorzaakte stoornissen zijn betrokken bij ziekten zoals: hormoonafhankelijke kankers, diabetes, zwaarlijvigheid, voortplantingsstoornissen (b.v. verminderde vruchtbaarheid bij mannen), neurologische aandoeningen, enz. Deze bestanddelen vormen een ernstige bedreiging voor de gezondheid van de mens en de ecosystemen. Tot deze stoffen behoren bepaalde conserveringsmiddelen (ftalaten, triclosan, BHT), retinol (vitamine A), bepaalde zonnefilters (benzofenonen, bijvoorbeeld) en bepaalde haarkleurmiddelen.

De huid van de aanstaande moeder kan onderhevig zijn aan verschillende veranderingen: droogte, trekkerigheid, huidintoleranties. Het is daarom raadzaam voorzichtig te zijn en, indien mogelijk, irriterende stoffen zoals natriumlaurylsulfaat, fenoxyethanol of alcohol te vermijden.

Wees ook voorzichtig met essentiële oliën tijdens de zwangerschap. Sommige zijn toegestaan, andere zijn volledig verboden, en weer andere kunnen alleen in bepaalde stadia van de zwangerschap worden gebruikt. Vraag uw apotheker of arts om advies.

Het is daarom bijzonder raadzaam voor zwangere vrouwen om natuurlijke, gezonde producten te gebruiken die zacht zijn voor de huid. De Belgische producten van Bee Nature zijn dus ideaal! Ze zijn voor meer dan 99% natuurlijk en bevatten geen hormoonontregelende stoffen, parabenen, fenoxyethanol of minerale oliën. Het laboratorium vermijdt ook etherische oliën, hoewel veel natuurlijke of biologische producten die bevatten.

Het hoofdbestanddeel van Bee Nature producten is honing. Het is vochtinbrengend, voedend, verzachtend, helend, antiseptisch en antioxidant. Hij doet ook dienst als bewaarmiddel en transportmiddel voor de andere ingrediënten: dankzij zijn aanwezigheid worden de plantenextracten beter opgenomen door de huid.

Om droogte, trekkerigheid en het ontstaan van striae tijdens de zwangerschap te voorkomen, is het van essentieel belang een vochtinbrengende bodylotion te kiezen, zodat de huid haar soepelheid terugkrijgt. Bee Nature’s Nourishing Body Lotion is perfect: gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, het voedt en hydrateert onmiddellijk voor een soepele, delicaat geurende huid. Jojobaolie en karitéboter helpen ook de huid te herstructureren dankzij de vetzuren die zij bevatten. De textuur is smeuïg en smeltend, zodat u zich meteen kunt aankleden. Het is geschikt voor alle huidtypes, zelfs de gevoelige huid.

Terug naar blog

De favoriete producten van onze klanten