Comment choisir les produits de soin de son Bébé ?

Hoe kies je babyverzorgingsproducten?

Baby’s huid

De huid van je kleintje moet verzorgd worden! Elle est en effet très différente de celle des plus grands, et nécessite donc des précautions et des soins bien particuliers.

“Onrijp, gevoelig en doorlaatbaar” zijn de termen die de huid van uw baby kenmerken. Onrijp, omdat verschillende bestanddelen nog niet zijn gevormd: intercellulair cement, hydrolipidenfilm, talgklieren, enz. Toch nemen deze elementen deel aan de verdedigingsmechanismen van de epidermis. Gevoelig; omdat het nog niet in staat is het hoofd te bieden aan externe agressies zoals grote temperatuurschommelingen, te agressieve producten, hard water, enz. Doorlaatbaar; baby’s lichaamsoppervlak is erg groot en zijn huid is dunner. Schadelijke of irriterende bestanddelen dringen dus nog meer door dan bij volwassenen.

De zorg voor uw baby en zijn gezondheid vereist een weloverwogen keuze van verzorgingsproducten. Bij uw keuze moet met verschillende parameters rekening worden gehouden.

 

Kwaliteit van de ingrediënten

Ten eerste, de kwaliteit van de ingrediënten. Zijn ze natuurlijk? In welk percentage? Geef de voorkeur aan natuurlijke formules met een minimum van 95%. Met biologische ingrediënten is het nog beter, om pesticiden en verontreinigende stoffen te vermijden. Het is ook raadzaam ingrediënten te vermijden die schadelijk zijn voor de gezondheid van de baby of voor het milieu, zoals hormoonontregelende stoffen. Tot de ingrediënten waarvan bekend is of vermoed wordt dat zij schadelijk zijn, behoren bijvoorbeeld veel chemische zonnefilters, BHT, fenoxyethanol, minerale oliën, siliconen en PEG’s.

 

Dermatologische tolerantie

Let ook op de tolerantie van de huid. Huidverzorgingsproducten moeten dermatologisch getest zijn, maar dat is niet alles. Kies voor formules die het risico op irritatie en allergie tot een minimum beperken. Deze ingrediënten moeten bijvoorbeeld worden vermeden omdat ze te agressief of allergeen zijn: cocamidopropyl betaïne, natriumlauryl/laureth sulfaat, fenoxyethanol, methylisothiazolinone, enz. Pas op voor valse vrienden: zoete amandelolie, etherische oliën, en soms zelfs calendula, worden tegenwoordig door dermatologen afgeraden omdat ze steeds meer allergieën veroorzaken. Wees ook voorzichtig met alcohol (“alcohol” in de ingrediëntenlijst), een natuurlijk conserveringsmiddel dat vaak wordt gebruikt in producten die pretenderen natuurlijk te zijn: het is irriterend en uitdrogend, dus niet aan te raden voor heel jonge kinderen.

Tenslotte is de pH van de huid bij de geboorte neutraal (= 7) en wordt hij zuurder naarmate hij groeit. Het is dus van essentieel belang deze fysiologische pH-waarde te respecteren om elke irritatie of huidreactie te vermijden. 

Met meer dan 99% natuurlijke ingrediënten en zonder irriterende of allergene bestanddelen, minimaliseren de Babyzz® producten het risico op allergieën. Hun neutrale pH respecteert de fysiologie van de babyhuid. De ideale lijn voor de dagelijkse verzorging van de huid van uw baby, vanaf de geboorte!

Terug naar blog

De favoriete producten van onze klanten